De nieuwe generatie hoogwerkers

In een tijd waarin “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” steeds belangrijker wordt en de overheid steeds strenger toeziet op de uitstoot van machines presenteert HWS Verhuur de nieuwe generatie hoogwerkers. Wat is deze nieuwe generatie en welke voordelen biedt dit voor uw bedrijf?
Ontwikkeling
Met de nieuwe generatie wordt gedoeld op hoogwerkers met een hybride aandrijving. Deze nieuwe variant is een revolutie op het gebied van milieubewust aangedreven machines.
Met deze nieuwe soort aandrijving kan dit type hoogwerker op zowel de dieselmotor als op de accu’s werken. De hybride hoogwerkers in de vloot van HWS Verhuur worden geproduceerd door fabrikant Niftylift. Al ruim 10 jaar is Niftylift bezig met de ontwikkeling van het concept “hybride” en is daardoor het eerste merk met dit type aandrijving in haar aanbod. De hybride techniek is een doorontwikkeling op de al bekende Bi-Energy machines die al langer op de markt zijn. Nieuwe ontwikkelingen zijn:

  • Een dieselmotor motor en een accupakket die zowel afzonderlijk als gezamenlijk kunnen werken.
  • Door het gebruik van accu’s kan volstaan worden met kleinere dieselmotor.
  • Schone en zuinige dieselmotor met een verlaging in het brandstofverbruik van 50%.

Voordelen hybride
De hoogwerker start elektrisch, wanneer de accu’s te ver ontladen zijn wordt dit aangegeven aan de bediener via een display in de werkbak. De bediener heeft dan de keuze om ofwel de dieselmotor in te schakelen of de hoogwerker bij te laden door deze aan te sluiten op het stroomnetwerk. Het gecombineerd gebruik levert meerdere grote voordelen op:

  • Bij het gebruik van de accu’s werkt de hoogwerker geruisloos en is er geen last van vervelende dieseldampen in bevolkte gebieden.
  • De mogelijkheid om elektrisch te werken maakt de hoogwerker geschikt om zowel binnen als buiten te werken.
  • Wanneer uitsluitend gebruik gemaakt wordt van de elektrische aandrijving kan afhankelijk van de aard van de werkzaamheden een aanzienlijke tijd gewerkt worden.
  • Met de dieselmotor als generator is de machine 24 uur per dag te gebruiken.
  • Eenvoudig te laden via een 220v aansluiting of door middel van de dieselmotor.
  • Laag gewicht t.o.v. conventionele hoogwerkers en daardoor een lage vloerbelasting.
  • Non Marking Tyres en 4×4 aandrijving zorgen ervoor dat de machine zich in elke omgeving thuis voelt.

Sluit deze hoogwerker aan bij uw werkzaamheden en bent u op zoek naar dit type machine?
Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met HWS Verhuur voor een geheel vrijblijvend advies van een van onze medewerkers in Noordwijk, Moerdijk of Nunspeet via commercie@hws.nl